JULEN 2016 - BESØG AF FOTOGRAF.

MINITÆRTER MED MÆLKECHOKOLADE.

img_5757

Mange har spurgt på en opskrift på disse lækre kager, så her er den.

MINITÆRTER MED MÆLKECHOKOLADE       (6 mini tærter)

Kakao mørdej 

100 g hvedemel

10 g kakao pulver

50 g sukker

1 knivspids salt

50 g smør

2 æggeblommer

Mælkechokolade ganache

80 g mælkechokolade

40 ml piskefløde

Pynt

Bær efter eget ønske

6 små tærteforme (6 cm)

Kakao mørdej

Bland hvedemel, kakaopulver, sukker og salt i en skål. Gnid smørret ind i de tørre ingredienser med fingrene. Tilsæt æggeblommerne, ælt hurtigt dejen sammen og saml den til en kugle. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time. Smør formene. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små forme med  den. Fjern overflødig dej fra formernes kanter med fingerspidserne. Prik bunden med en gaffel. Forvarm ovnen til 180 grader. Læg staniol over dejen og fyld formene op med bønner. Bag tærtebundene i 10 minutter, fjern så bønner og staniol og bag bundene videre i ca. 5-10 minutter, til de er sprøde. Hvis bundene begynder at løfte sig, så prik forsigtigt med en gaffel for at lukke luften ud. Tag bundene ud og sæt dem til afkøling i formene på en bagerist.

Mælkechokolade ganache

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen, mens du rører. Rør til massen har en ensartet konsistens. Fyld ganachen i de afkølede tærtebunde og sæt dem på køl i 2 timer. Pynt med bær mm. lige inden servering.

img_5754

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEN 2016 - BESØG AF FOTOGRAF.